FH

Stadsmuseum Hellevoetsluis is nu onderdeel van Fortresse Holland Openluchtmuseum Hellevoetsluis en krijgt binnen deze organisatie een nieuwe rol als 'Bezoekersdepot'. Binnenkort zal deze website niet meer beschikbaar zijn en zal je worden doorverwezen naar de website van Fortresse Holland. Wil je alvast meer over lezen het 'Bezoekersdepot'? Lees dan meer op de website van Fortresse Holland.

 

 

Logo VVBTD

 

Een Vesting in alle statenTitel: Een vesting in alle staten
Auteur: Jan C.H. Jansen & Anja C. Pieké
Jaar: 2008
Prijs: € 15,00

Een vesting in alle staten vertelt van de geschiedenis van de vesting en stelling Hellevoetsluis van 1600 tot heden met afbeeldingen.

Het is een interessant historisch onderzoek dat de verdedigingswerken van Hellevoetsluis en de Linie van Voorne beschrijft in de verschillende tijdvakken van onze geschiedenis.
Dit is een uitgave van: De vereniging tot behoud van de Vesting, gevestigd te Hellevoetsluis.

Opmerkelijk is, dat als men de gehele periode van het bestaan van 'De Vesting' van Hellevoetsluis vanaf de eerste eenvoudige verdedigingswerken aan het begin van de 17e eeuw, tot het midden van de 20e eeuw, met als hoogtepunt 'de koude oorlog', bekijkt, men kan zien dat het mogelijk was deze vesting opnieuw aan te passen aan de eisen van de tijd zonder dat er plannen voor een geheel nieuwe vesting moesten komen.

Kijk ook eens op de website van:  logo bezoek hellevoetsluis