FH

Stadsmuseum Hellevoetsluis is nu onderdeel van Fortresse Holland Openluchtmuseum Hellevoetsluis en krijgt binnen deze organisatie een nieuwe rol als 'Bezoekersdepot'. Binnenkort zal deze website niet meer beschikbaar zijn en zal je worden doorverwezen naar de website van Fortresse Holland. Wil je alvast meer over lezen het 'Bezoekersdepot'? Lees dan meer op de website van Fortresse Holland.

 

 

Logo VVBTD

 

bomen wegTitel: 'De bomen zijn weg, de sloten ook'
Auteur: Kees van Rixoort & Bob Benschop
Jaar: 2006
Prijs: € 7,50

Daarmee is natuurlijk niet de fraaie verbinding tussen Brielle en Hellevoetsluis verdwenen; de titel van dit biek werd evenwel opgetekend uit de monden van vele (oud-)bewoners van de Rijksstraatweg.
Want Voorne-Putten is groen, heel groen zelfs. Wie weet dat nou niet? Als je goed kijkt, wordt hier en daar het groen doorkruist door weggetjes, paadjes en zelfs een nationale weg (de N57). En dan is daar natuurlijk de Rijksstraatweg die van oudsher de twee belangrijkste steden op Voorne -Brielle en Hellevoetsluis- verbindt. Net als de samen leving is ook deze 'verkeersader' in de afgelopen vijftig jaar ingrijpend veranderd. Ondanks alle vernieuwingen heeft deze unieke weg echter stand weten te houden.
Dit boek over de Rijksstraatweg is een melancholisch boek.
Het vertelt van vergane glorie en voorbije tijden.

Terug naar artikeloverzicht.

 

 

 

Kijk ook eens op de website van:  logo bezoek hellevoetsluis