FH

Stadsmuseum Hellevoetsluis is nu onderdeel van Fortresse Holland Openluchtmuseum Hellevoetsluis en krijgt binnen deze organisatie een nieuwe rol als 'Bezoekersdepot'. Binnenkort zal deze website niet meer beschikbaar zijn en zal je worden doorverwezen naar de website van Fortresse Holland. Wil je alvast meer over lezen het 'Bezoekersdepot'? Lees dan meer op de website van Fortresse Holland.

 

 

Logo VVBTD

 

Atlas VPTitel: Historische atlas van Voorne-Putten
Auteur: Bob Benschop
Jaar: 2014
Prijs: € 25,00

De Historische Atlas van Voorne-Putten vertrelt het verhaal van de eilanden aan de hand van tientallen oude kaarten en plattegronden. Deze topografische tijdreis toont de vorming van het vroegere landschap, de inrichting van de ingepolderde kleigronden tot vruchtbare akkers, de gezamenlijke strijd tegen dijkdoorbraken en de opkomst van dorpen en steden.

In de loop van eeuwen liet het wonen en werken van de bewoners overal sporen na. Zo werden de contouren en het karakter van Vorone-Putten bepaald.
Vooral na de Tweede Wereldoorlog maakte de regio ingrijpende ontwikkelingen door. Om de toekomst van het boerenbedrijf te garanderen vond ruilverkaveling plaats, die dit eeuwenoude cultuurlandschap vernietigde. Bovendien werden grote gebieden opgeslokt door de voortdurende uitbreiding van de Rotterdamse haven.

Een must voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van Voorne-Putten.

Terug naar artikeloverzicht.

Kijk ook eens op de website van:  logo bezoek hellevoetsluis