FH

Stadsmuseum Hellevoetsluis is nu onderdeel van Fortresse Holland Openluchtmuseum Hellevoetsluis en krijgt binnen deze organisatie een nieuwe rol als 'Bezoekersdepot'. Binnenkort zal deze website niet meer beschikbaar zijn en zal je worden doorverwezen naar de website van Fortresse Holland. Wil je alvast meer over lezen het 'Bezoekersdepot'? Lees dan meer op de website van Fortresse Holland.

 

 

Logo VVBTD

 

14624Titel: Flitsen uit de geschiedenis van Hellevoetsluis
Auteur: Kl. Buitenhuis
Jaar: 1958
Prijs: €6,00

Op zekere dag stopte voor de kerk op "'t Baantje" (Oostzanddijk) een auto, waaruit een dame en een heer stapten, die graag de kerk wilden bezichtigen. Toen ze even later binnen waren, merkte de dame op: "Hier zat vroeger mijn moeder. Men gebruikte toen nog stoven om de voeten te warmen."
Nadat ze haar naam genoemd had aan de kerkbestuurder die haar rondleidde, hoorde ze van hem tot haar grote vreugde dat de stoof van haar moeder nog aanwezig was. Even later werd deze stoof meegenomen naar Amerika, waarheen het gezin veertig jaar geleden vertrokken was. Hellevoetsluis, waar zij haar jeugd had doorgebracht, had ze nooit kunnen vergeten
Dit en andere verhalen, vertellen op boeiende wijze in een aantal flitsen, gebeurtenissen uit de geschiedenis van Hellevoetsluis.

 

Terug naar artikeloverzicht.

Kijk ook eens op de website van:  logo bezoek hellevoetsluis