FH

Stadsmuseum Hellevoetsluis is nu onderdeel van Fortresse Holland Openluchtmuseum Hellevoetsluis en krijgt binnen deze organisatie een nieuwe rol als 'Bezoekersdepot'. Binnenkort zal deze website niet meer beschikbaar zijn en zal je worden doorverwezen naar de website van Fortresse Holland. Wil je alvast meer over lezen het 'Bezoekersdepot'? Lees dan meer op de website van Fortresse Holland.

 

 

Logo VVBTD

 

14573

Titel: De Fluitclub ('De Fluitclub' en 'De Bunker')
Auteurs: Joke van Vugt - Louwerse en Joop Janbroers
Jaar: 2001
Prijs: € 1,00

Tussen de vele foto's die verzameld zijn door mevrouw Janbroers was een stapeltje over het Tamboer- en Pijpercorps "Wilhelmina en Jong Wilhelmina", bij Hellevoeters beter bekend als "De Fluitclub". Joke Louwerse is daar ook lid van geweest en had er veel leuke herinneringen aan. Ook was er nog wat tekst uit de oude doos.
Dat was waarmee de auteurs dit boek over "De Fluitclub"zijn begonnen. Tijdens een lange zoektocht naar meer materiaal en vooral meer gegevens kwamen er veel goede herinneringen boven water, maar weinig materiaal waarmee ze de geschiedenis van De Fluitclub konden samenstellen.
Geen geschiedschrijving, zelfs niet in chronologische volgorde, maar een boeiend boekje, waarin geprobeerd is een beeld te geven over de gloriedagen van Tamboer- en Pijpercorps "Wilhelmina" en "Jong Wilhelmina".

 


Terug naar artikeloverzicht.

Kijk ook eens op de website van:  logo bezoek hellevoetsluis