FH

Stadsmuseum Hellevoetsluis is nu onderdeel van Fortresse Holland Openluchtmuseum Hellevoetsluis en krijgt binnen deze organisatie een nieuwe rol als 'Bezoekersdepot'. Binnenkort zal deze website niet meer beschikbaar zijn en zal je worden doorverwezen naar de website van Fortresse Holland. Wil je alvast meer over lezen het 'Bezoekersdepot'? Lees dan meer op de website van Fortresse Holland.

 

 

Logo VVBTD

 

14541Titel: Hellevoetsluis Een wandeling langs de oude vestingwerken
Auteur: H.C. Geuze
Jaar: 2006
Prijs: € 2,50

Ieder jaar vinden in een vestingstad in Nederland Vestingstedendagen plaats.
Een uitstekende gelegenheid om volop te genieten van de schoonheid en charme van een roemrucht verleden. In 2006 was Hellevoetsluis aan de beurt om dit evenement te organiseren.
Voor de Stichting Oudheidkamer Hellevoetsluis (thans Stadsmuseum Hellevoetsluis) een mooie kans het verhaal van de vestingstad aan het Haringvliet te vertellen.
Ze wil dit doen door middel van een wandeling langs alle onderdelen van de verdedigingswerken, die nu nog te zien zijn. Het gaat niet alleen om die wandeling, maar meer nog om de beschrijving van dit alles, want er valt veel meer over te vertellen.
Met de verschillende elementen, waaruit de vestingwerken bestaan, wordt geschiedenis geschreven: de ruim vierhonderdjarige geschiedenis van Hellevoetsluis.
Inmiddels is een deel van de vestingwerken schitterend gerestaureerd en is het boekje een mooi naslagwerkje geworden.

 

Terug naar artikeloverzicht.

Kijk ook eens op de website van:  logo bezoek hellevoetsluis