FH

Stadsmuseum Hellevoetsluis is nu onderdeel van Fortresse Holland Openluchtmuseum Hellevoetsluis en krijgt binnen deze organisatie een nieuwe rol als 'Bezoekersdepot'. Binnenkort zal deze website niet meer beschikbaar zijn en zal je worden doorverwezen naar de website van Fortresse Holland. Wil je alvast meer over lezen het 'Bezoekersdepot'? Lees dan meer op de website van Fortresse Holland.

 

 

Logo VVBTD

 

14579Naam: Twaalf Stadsgezichten
Auteur: T. Meeuwsen
Jaar: 1993
Prijs: € 2,50

Ooit vroeg iemand mij: 'Wat is de zin van al die kunst in de openbare ruimte?'
Als enthousiast muziekliefhebber antwoordde de toenmalige wethouder Cultuur & Kunst, C.A. Jurgens: Volgens mij kan er niet genoeg kunst zijn. Het raakt ons. Het verdient de gevoeligheid van ieder die erbij stilstaat.
Op straten en pleinen, aan gebouwen en huizen, in parken en langs het water, de kunst in de openbare ruimte doet ons -al is het maar voor een paar minuten- stilstaan. Dat is heel bijzonder in een wereld waarin de verwondering plaats lijkt te maken voor gehaast.
Dit boek Twaalf Stadsgezichten, staat stil bij gemeentelijk cultuurbeleid van de laatste 12 jaar (1983-1993).
Het boekje laat de aanwinsten uit die periode zien en laat telkens een inwoner van Hellevoetsluis aan het woord over één van die kunstwerken.

 

Terug naar artikeloverzicht.

Kijk ook eens op de website van:  logo bezoek hellevoetsluis