FH

Stadsmuseum Hellevoetsluis is nu onderdeel van Fortresse Holland Openluchtmuseum Hellevoetsluis en krijgt binnen deze organisatie een nieuwe rol als 'Bezoekersdepot'. Binnenkort zal deze website niet meer beschikbaar zijn en zal je worden doorverwezen naar de website van Fortresse Holland. Wil je alvast meer over lezen het 'Bezoekersdepot'? Lees dan meer op de website van Fortresse Holland.

 

 

Logo VVBTD

 

kunstgravenTitel: De Kunst van het Graven
Auteur: Diverse medewerkers
Jaar: 2003
Prijs: € 7,50

De Kunst van het Graven, Ravense Hoek: de geschiedenis een open boek.
De nieuwbouwwijk Ravense Hoek in Hellevoetsluis ligt in het gebied dat in de 13e eeuw deel uitmaakte van de Oosthoek.
Al voor het jaar 1220 bezat de Vlaamse Cisteciënzerabdij Ter Doest hier een Uithof, later voorzien van een bakstenen woontoren gelegen op een opgeworpen heuvel en omringd door een gracht. Van dit uithofcomplex maakten verder een kerk, een kerkhof en een complete nederzetting deel uit.
Vanwege deze opmerkelijke archeologische en cultuurhistorische gegevens heeft de gemeente Hellevoetsluis aan moderne beeldende kunstenaars gevraagd om op tal van inspirerende manieren het historische en archeologische verhaal in de nieuwe woonwijk vorm te geven.
De bedoeling hiervan is dat de geschiedenis van de voormalige leefgemeenschap rond de woontoren blijvend zichtbaar wordt gemaakt voor het nageslacht.

 

Terug naar artikeloverzicht.

Kijk ook eens op de website van:  logo bezoek hellevoetsluis